donderdag 5 november 2015

Zelf marsepein poppetjes maken

Tijd voor een nieuwe blog, en een nieuw creatief idee.

Een paar weken geleden had mijn dochter haar kinderfeestje! Zoals elk jaar verzinnen wij weer iets leuks om te gaan doen. Zo moet je deze tijd van het jaar rekening houden met het weer, helaas. Wij houden er vooral van om lekker naar het bos te gaan en daar opdrachten uit te laten voeren of naar onze camping te rijden en ze daar laten zwemmen en een speurtocht uit te zetten.
Maar helaas is dit al een aantal jaren niet gelukt in deze tijd, vanwege de regen en de kou......

Mijn man is bakker en werkt nu ruim een half jaar bij z'n nieuwe baas. Bij deze bakkerij (Bakkerij Ton van Hees) kun je ook terecht voor een kinderfeestje! Heel gaaf en anders dan anders..... Niet naar een binnenspeeltuin of een bedrijf die kinderfeestje organiseert. (Wat natuurlijk wel erg leuk is, maar niet voor ieders portemonnee weggelegd)
De kinderen mochten verschillende poppetjes/diertjes maken van marsepein en dit werd begeleid door één van de bakkers, deze keer mijn man zelf wat voor mijn dochter maar ál te leuk was;). Stap voor stap werd er uitgelegd wat ze moesten doen en tussendoor werd er geholpen. De kinderen vonden het top!
De resultaten werden netjes ingepakt om mee te nemen!

De kinderen mochten kiezen tussen twee Minions en een paar muisjes. De meeste kozen natuurlijk voor de Minions. 

Benodigdheden :
- Marsepein in verschillende kleuren, bij deze geel, grijs, wit en lichtblauw. 
  Voor de muisjes een lichte crème kleur en lichtbruin.
- Een pipetje of een cornetje van papier gemaakt. (Zie foto)
- Chocolade die je kan smelten.
- Voor de oortjes van de muis heb je een staafje met een bolle kant nodig om een deuk erin te maken. (Zie tweede foto hieronder) dit kan ook met een dunne pink eventueel 😉

Je maakt een rol met geel, dit worden de lijfjes van twee Minions. Op het midden doe je een rechthoekje lichtblauw. Je snijdt dit doormidden en je hebt twee Minions met een tuinbroekje aan.
Met het grijze marsepein maak je een dunne rechthoek en plak je op oog-hoogte eromheen. Hierop plak je een bolletje wit marsepein voor het oog ( of twee ogen, wat je zelf wilt) 
Met gesmolten chocolade kun je kleine bolletjes op de bovenkant doen voor het haar en een paar bolletjes in het witte voor de oogjes. Klaar is Minion!

Hierboven het resultaat van een Minion en ook de muisjes.
Voor de muisjes maak je een kegel van wit en twee bolletjes van bruin, hier maak je een deukje in voor de oortjes te vormen. Ook van bruin een staartje maken en met chocolade twee oogjes en een neusje erop plaatsen. Klaar is muis! 

Op de foto hierboven zie je nog een aantal voorbeelden die je kunt maken met marsepein. Het is erg leuk om te doen, ook voor kinderen, maar vooral ook erg lekker! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten